Telefonszámtudakozó

who-called-me-with-this-number

Lépésről lépésre, hogy megtudja, ki hívott ezzel a számmal

A mobiltelefonok mindennapi életünk fontos részévé váltak, és a világon szinte mindenkinek rendelkezik eggyel. Könnyebbé tették a kommunikációt, így már több kilométerrel távolabb élő emberekkel is kommunikálhatunk.

Azonban ennek ellenére életünk egy bizonyos pontján szinte mindannyian kaptunk hívást egy letiltott vagy ismeretlen számról, ami stresszessé tett bennünket, miközben megpróbáltuk kitalálni, ki lehet a hívó.

Szerencsédre most már könnyen megtalálhatod, hogy ki hívott, legyen szó bármilyen számról.

Ha ismeretlen vagy letiltott számról hívták, akkor normális az aggodalom, különösen akkor, ha a személy folyamatosan hívja önt, és nem hagy üzenetet.

De egyáltalán ki lehet ez a személy?

1. Csalók

A csalók olyan kormányzati szerveknek adják ki magukat, mint például az Adóhivatal, és túlzott díjak megfizetésére kérik önt, és mire észreveszi, a pénze már elfogyott, és nem tehet semmit. Egy csaló azért is telefonálhat, hogy ellopja az ön személyes adatait.

2. Ex-partnerek

A párkapcsolatok bonyolultak, és amikor véget érnek, nem mindenki viseli jól a helyzetet. Gyakori az ex-barátok és ex-barátnők telefonos zaklatása, különösen a fiatalabb generációk körében. Ha ez megtörténik, könnyen megzavarhatja az életét, és akár olyan súlyos problémákhoz is vezethet, mint a zaklatás.

3. Tréfacsinálók

Vannak, akik csak fel akarnak dühíteni azzal, hogy hébe-hóba csínytevésként hivogatnak. Ha ismeretlen számról kap hívást, akkor valószínű, hogy egy tréfacsináló próbálja kamu hívásokkal kihozni a sodrából.

Volt üzlettársak

Nem mindenki, akivel valaha üzletelt, elég érett ahhoz, hogy felfoga a dolgokat és tovább lépjen. Ha továbbra is ismeretlen számról kap hívást, érdemes megnéznie azokat az embereket, akikkel korábban üzletelt.

Képernyőkép ismeretlen szám

1. kép – Képernyőkép ismeretlen szám

1. Az ismeretlen hívások tönkretehetik a párkapcsolatokat

Ha nem tudja, ki hívta, konfliktusba keveredhet miközben próbálja kideríteni, hogy az exe, egy csaló vagy az a rokon hívta, akit már régóta próbál elkerülni. Emiatt bizalmatlannak érezheti magát telefonjával kapcsolatban, és azon töprenghet, hogy milyen hívásokat ne vegyen fel.

2. A zaklatás komoly dolog

Legyen szó volt üzlettársról, volt barátról vagy barátnőről, ha valaki telefonon keresztül zaklat, az általában súlyos vétség. Bár úgy dönthet, hogy figyelmen kívül hagyja ezeket a zaklatásokat, ezek súlyosabbá válhatnak, különösen azoknál az embereknél, akikkel intim kapcsolatban volt, és tényleges fizikai zaklatáshoz vagy a jó hírnév romlásához vezethet.

3. Személyazonosság lopása

A csalók ismeretlen számokról hívják önt, hogy ellopják személyazonosságát vagy pénzét, és ha ez megtörténik, jelentenie kell az illetékes hatóságoknak.

who-called-me-with-this-number.p13

Vezetékes számok esetében könnyen megtudhatja, hogy ki hívta önt egy telefonkönyv áttekintésével, de ez egy kicsit körülményesebb mobiltelefonok esetében, mivel különböző szolgáltatókhoz tartoznak. A telefonszámtudakozó webhelyek különböző adatbázisok feltérképezésével működnek.

Minden webhely vagy alkalmazás rendelkezik egy motorral, amely rögzíti az online megosztott telefonszámokat, valamint további információkat, például fizikai tartózkodási helyet, foglalkozást, fényképeket és e-mail címeket. Vannak olyan alkalmazások, amelyek információkat vesznek a névjegyzékekből, és hozzáadják őket az adatbázishoz, valamint a közösségi média hálózatokról és online hivatkozásokról is, hogy ilyen információkat nyerjenek ki.

Minden webhely vagy alkalmazás rendelkezik egy motorral, amely rögzíti az online megosztott telefonszámokat, valamint további információkat, például fizikai tartózkodási helyet, foglalkozást, fényképeket és e-mail címeket. Vannak olyan alkalmazások, amelyek információkat vesznek a névjegyzékekből, és hozzáadják őket az adatbázishoz, valamint a közösségi média hálózatokról és online hivatkozásokról is, hogy ilyen információkat nyerjenek ki.

Ezért ha telefonszámtudakozót szeretne használni, válasszon olyan szolgáltatókat, amelyek nagy adatbázisokkal rendelkeznek. A nem ezekről a webhelyekről származó információk legtöbbször nem megbízhatóak, mivel a legtöbb telefonszám nem szerepel az adatbázisokban, és azok, amelyek szerepelnek, nem rendelkeznek további információval a szám tulajdonosáról.

Egy másik probléma, amellyel találkozhat a telefonszámtudakozó webhelyekkel és alkalmazásokkal, az elavult információk elérhetősége. Mivel a legtöbb ember időnként megváltoztatja a telefonszámát, az ezekben az adatbázisokban található információk legtöbbször félrevezetőek, mivel ritkán frissülnek, és nem rögzítik a szám jelenlegi felhasználóját.

Hogyan működik a telefonszám tudakozó?

2. kép – Hogyan működik a telefonszám tudakozó

A mobiltelefonok esetében, amint azt korábban említettük, kissé körülményes, hogy megpróbáljuk kideríteni, ki hívott letiltott vagy ismeretlen számról, de ez nem teljesen lehetetlen.

Míg a telefonszámtudakozó alkalmazások és webhelyek, például a TrueCaller vagy a Hiya azon dolgoznak, hogy azonosítsák a névjegyzékében nem szereplő számok tulajdonosait, nem tudják azonosítani az ismeretlen vagy privát számokkal vagy rejtett hívóazonosítókkal rendelkező hívókat. Tehát hogyan lehet azonosítani, hogy ebben az esetben ki hívott?

Online keresés

Ha a szám látható, de nincs a névjegyzékében, egy gyors internetes keresés megadhatja a hívó személyazonosságát. Mivel a közösségi média mindennapi életünk részét képezi, a legtöbb ember személyes adatokat, például lakcímet, e-mail címet és még telefonszámot is megosztott az interneten.

A telefonszám gyors keresése a Google-on vagy bármely olyan közösségi oldalon, ahol a személy fiókkal rendelkezhet, megadja a személy kilétét, ha megosztotta ezt az információt az interneten.

Használja a szolgáltatóját

Ha továbbra is ismeretlen vagy letiltott számról érkezik hívás, talán ideje felvenni a kapcsolatot a szolgáltatóval az irányelveitől és a helyi törvényektől függően.

Ha bizonyítéka van arra, hogy a hívások zavaróak, a szolgáltató figyelni fogja a hívásait, és ha folytatódnak, figyelmezteti a hívót, vagy végleg megszünteti a számot. Abban az esetben, ha a hívó az életét fenyegeti, vagy a hívások nagyon zavaróak, tanácsos bevonni a rendőrséget is.

Használjon külső szolgáltatókat

Ha a személy nem hagyja abba a hívást, külső szolgáltatók segítségével felfedheti egy privát, ismeretlen vagy rejtett telefonszám kilétét. Egy ilyen szolgáltatásnál csak annyit kell tennie, hogy visszautasítja a számról érkező hívást, majd vár néhány másodpercet, amíg a telefon újra csörög a hívó fél azonosítójával.

Ha ilyen szolgáltatást aktivál, az elutasítás után a hívást egy speciális számra irányítják át, és azonosítani tudják a hívót, ami akár speciális SIM-kártyával is lehetséges, vagy fizetni kell a szolgáltatásért.

Lehet, hogy nem vezetékes telefonjára kapott nem fogadott hívást, és nem tudja azonosítani, hogy ki hívta, mivel nem minden vezetékes telefon rendelkezik hívóazonosítóval. Ebben az esetben továbbra is megtudhatja, hogy ki hívta, és itt van néhány a legsikeresebb módszerek közül:

Tárcsázza a 69-et

Vezetékes vonalon a 69 egy speciális kód, amelyet "utolsó visszahívásnak" is neveznek, és képes lekérni az utolsó hívó számát, bár a szám tárcsázásáért fizetni kell. Az automatizált hang felfed egy számot, amelyet le kell írnia, és ez általában az a szám, amelyik utoljára hívta, és nem az előtte lévő számok közül valamelyik.

Használjon online telefonkönyveket

Böngésszen a telefonkönyvben, és nézze meg, hogy az adott személy szerepel-e a névjegyek között. Ha nem ismeri fel a számot, használja az olyan webhelyeket, mint a WhitePages.com vagy az AnyWho.com, és végezzen telefonszámkeresést, hogy azonosítsa az önt hívó személyt, ha szerepel a listán.

Használjon online keresőket

Ha a telefonszámkeresés nem működik, használja a keresőmotorokat, például a Google-t, és ellenőrizze, hogy az adott személy használta-e a számot online, vagy hogy az egy céghez tartozik-e. Ha csalóhoz tartozik, akkor a számmal kapcsolatban mások negatív véleményeit fogja látni.

Használhat telefonszámkeresést asztali számítógépen olyan webhelyek használatával, mint a phonelookup.commiután azonosította a hívó fél által használt számot. Írja be a számot a webhelyen, és nézze meg, milyen további információk jelennek meg a hívó félről, például a neve, otthona és e-mail címe.

Az ilyen webhelyekkel az egyetlen probléma az, hogy az információk korlátozottak, mivel általában a körzetszámon alapulnak, és legtöbbször csak a hívó tartózkodási helyét adják meg, miközben előfordulhat, hogy fizetnie kell olyan telefonszámkeresésért, amely több eredményt hoz.

Képernyőkép PhoneLookup.com

3. kép – Képernyőkép PhoneLookup.com

Miután azonosította a hívót, és semmi esetre sem szeretné, hogy újra kapcsolatba lépjen önnel, letilthatja. Egyes telefonok az operációs rendszertől és a verziótól függően rendelkeznek hívásblokkoló funkcióval.

Ha az öné nem rendelkezik ezzel a funkcióval, akkor előfordulhat, hogy le kell töltenie harmadik féltől származó alkalmazásokat (amelyek többsége ingyenes), és le kell tiltania a számot. Ezen alkalmazások némelyike időbe telik, amíg beindul, és előfordulhat, hogy a telefon néhány másodpercig csörög a nem kívánt hívótól, mielőtt teljesen letiltják őket, amivel tisztában kell lennie.

Semmi sem olyan bosszantó, mint sok hívás fogadása letiltott vagy ismeretlen számokról. Bár a természetes ösztön az, hogy figyelmen kívül hagyja a hívót, néha megkeserítheti az életét. Amikor ez megtörténik, tudnia kell, hogyan használhat különböző technikákat a hívó azonosítására, és végül meg kell akadályoznia, hogy soha többé ne lépjen kapcsolatba önnel.

Tartalomjegyzék

Legfrissebb értékelések