Telefonszámtudakozó

free-phone-number-search-online

Hogyan kell ingyenes telefonszám-keresést végezni online (2024)

A mobiltelefonok mindennapi életünk szerves részévé váltak, és természetellenesnek tűnik, ha nem rendelkezünk ilyennel. Bár gyakorlatilag bárkivel előfordul, mobiltelefonról a reklámhívások és az ismeretlen számok egyre gyakoribbá váltak, és eljön az idő, amikor meg akarja találni, hogy pontosan ki hívja önt egyik vagy másik okból.

Régebben csak egy telefonkönyvre volt szükség ahhoz, hogy valaki telefonszámát megtalálja, de manapság ritkán használják a telefonkönyveket, és a legtöbb ilyen szám céges vagy vezetékes szám.

Tehát hogyan lehet manapság ingyenes telefonszámkeresést végezni? Természetesen online kereséssel.

Valaki számának nyomon követése nehéznek tűnhet annak ellenére, hogy a mai modern világban szinte mindenkinek van mobiltelefonja, de nem teljesen lehetetlen. Noha a telefonkönyvben már nem keresheti meg valakinek a mobilszámát, számos trükk segítségével pontosan azt kaphatja meg, amit szeretne.

A telefonszám-keresés magában foglalja számos online technika alkalmazását valaki telefonszámának nyomon követésére, még akkor is, ha egy teljesen más országból vagy területről hív. Ezek a technikák magukban foglalják a telefonszámok keresését a Google-on, a közösségi oldalak használatát, a felhasználónév-keresést, az alternatív keresőmotorokat, és bizonyos mértékig bizonyos fizetős online szoftvereket, amelyek megkereshetik a telefonszámot.

Mivel az önt hívó személy, akinek a számát próbálja megtalálni, nincs feljegyezve, ezért nem hagyatkozhat kizárólag a telefonkönyvre, hanem a kereteken kívül kell gondolkodnia. A Google egyike azoknak az erőforrásoknak, amelyek segítségével számokat kereshet az interneten, és van néhány módja annak, hogy a legnépszerűbb keresőmotor segítségével megtalálja a keresett számot.

A számtól függően kereshet személyes vagy céges számokat. Mindkét esetben a Google a barátod.

1. Személyi számok

A Google telefonkönyves kereső funkciója már nincs használatban, de továbbra is használhatja ezt a keresőt személyes telefonszámok keresésére kétféle módon.

  • Adja meg a személy teljes nevét, majd az irányítószámát, és a Google megadja a kereséshez szükséges összes információt, amely egy térképet is tartalmaz, hogy megtudja, pontosan honnan hívták..
  • Egy egyszerű internetes keresés a személy nevére megadja az összes lényeges információt a személyről, beleértve a telefonszámát is, ha bárhol feltette az internetre. Csak írja be a nevet, majd lépjen a Google-ba, és nézze meg, milyen eredmények születnek.

Telefonszámtudakozást is végezhet, ha a szám nem mobiltelefonszám, ha nem ismeri a hívó teljes nevét, vagy ha a személy már szerepel a nyilvános telefonkönyvben.

2. Céges számok

A céges számokat a legkönnyebb megtalálni a Google-on, mivel a vállalkozások többsége már szerepel a nyilvános címtárak között. Számos módja van az céges számok megkeresésére.

  • Először is, ha nem ismeri a vállalkozás nevét, de van fogalma arról, hogy milyen területen tevékenykednek, beírhat valami általános kifejezést, például a "coffee shop" szót, majd az irányítószámot, és a Google számos találatot ad, mint a térképek, vélemények, telefonszámok és még a webhelyek URL-jei is..
  • A másik módja annak, hogy megtalálja a céges számot, ha rákeres a vállalkozásra és a városra is, például a "Colorado éttermek" szavakkal, és a Google mindent kidob, ami az ilyen vállalkozásokkal kapcsolatos.

Ha ez túl sok fáradalomnak tűnik, csinálhatja a régi módon, és megadhatja a vállalkozás webhelyének nevét, amely a "Kapcsolatfelvétel" oldalra irányítja, ahol valószínűleg megtalálja az összes szükséges számot.

Az általános internetes keresés helyett a Google-nak van egy úgynevezett speciális keresése, amely általában egy szegmensre összpontosít. Speciális kereséssel egy személy nevét, becenevét vagy felhasználónevét használhatja a telefonszám megtalálásához. Használhatja a Google Scholart is, amely a Google része, ahol tudományos vagy kutatási munkákon alapuló számokat találhat.

Képernyőkép Google Scholar

1. kép - Képernyőkép Google Scholar

Szinte mindenki, akinek mobiltelefonja van, a Facebookon is rajta van, és ebben az esetben vannak olyanok, akik a telefonszámukat használják Facebook-fiókjuk létrehozásakor, vagy csak később adják hozzá, hogy az emberek könnyen kapcsolatba léphessenek velük.

Ha rákeresel az adott személy nevére, kölcsönös kapcsolataira vagy email címére, meglepődnél azon, hogy mennyi információt szerezhetsz valakiről pusztán a Facebook-adataiból.

Használhatja az 'emberek akiket ismerhetsz' részt is, hogy megtaláljon valakit, és megkapja telefonszámát, vagy keressen osztálytársakat vagy volt kollégákat, ha nincs meg e-mail címük vagy felhasználónevük.

A Google, a Bing vagy a Yahoo mellett sok más keresőmotor is létezik, amelyek célja, hogy segítsenek az embereknek információkat találni másokról. Az ilyen keresők jól jönnek, ha minden mással megpróbálta megtalálni valaki telefonszámát, de sikertelenül. Ezek a Pipl, a Wink, a Zabasearch, a LinkedIn és a Facebook.

Az a jó ezekben az alternatív keresőmotorokban, hogy csak egy személyhez kötött információkat adnak meg, például a címét, e-mail címét, telefonszámát vagy a közösségi média felhasználónevét. Az egyetlen dolog, amit meg kell jegyezni, hogy ezek az alternatív keresőmotorok különböző információkat adnak meg, ezért az lenne a legjobb, ha beírná a személy nevét a keresősávba, hogy lássa, mi jön ki.

A speciálizált telefonkönyv egy másik módja annak, hogy megtalálja valaki telefonszámát, ha minden más módszerrel sikertelen volt. Számos telefonkönyv található az interneten, de nagyon óvatosnak kell lennie, mert nem mindegyikben lehet megbízni, és néha előfordulhat, hogy közben elveszítheti nehezen megkeresett pénzét.

Ha valaha is kapott hívást egy ismeretlen számról, a specializált telefonkönyvek segítségével pontosan megtudhatja, ki hívta önt, beleértve azt is, hogy mások mit mondanak az adott személyről, különösen, ha csalókról van szó.

Hát nem imádjuk mindannyian az ingyenes számokat különösen azért, mert nem kell fizetni a hívásért, és ez a legegyszerűbb módja annak, hogy többet megtudjunk bármely cégről? Számos ingyenesen hívható telefonszámbázis található az interneten 1-800-as kiterjesztéssel, bár a Google-tól a Bing-től a Yahoo-ig bármelyik keresőt használhatja az ingyenes telefonszámok felkutatására.

  • Beírhatja a '800'-at, behelyettesítheti a vállalkozás nevét a 'cég' szóra, és meglátja, mit dob ki..
  • A másik módszer, ha beírja a 'contact us' (kapcsolatfelvétel) szót a keresősávba, majd a cég nevét, például 'contact us McDonald's'.

Ezzel a módszerrel megkeresheti a céges számokat, ha semmi más nem hoz eredményt. Ez különösen akkor hasznos, ha kormányzati vagy oktatási intézményekkel kapcsolatos számokat keres.

Például, ha meg szeretné találni a Stanford Egyetem kapcsolatfelvételi oldalát, csak annyit kell begépelnie, hogy '.edu University of Stanford contact us', és így csak a .edu domainekre és az egyetem kapcsolatfelvételi oldalára korlátozza a keresést.

Képernyőkép telefonszám keresése domain szerint

2. kép – Képernyőkép telefonszám keresése domain szerint

Ha bármilyen személyes információ található önről az interneten a születési dátuma, lakóhelye és telefonszáma alapján, az mindig megjelenik a Zabasearch-en, ha valaki rákeres önre.

Bár ezt a keresőmotort problematikus dolgok jellemzik, legális, és úgy működik, hogy online információkat gyűjt, és egy olyan helyre helyezi őket, ahol könnyen elérhetők. Az egyetlen hátránya az, hogy fizetnie kell, ha a „keresés telefonszám alapján” opciót használja, különben minden más keresés, például név szerint, ingyenes.

Képernyőkép telefonszám keresése domain szerint

3. kép – Képernyőkép telefonszám keresése domain szerint

A technológiai fejlődés megkönnyítette valakinek a telefonszámának online megtalálását, mivel nagyon sok mindent osztunk meg az interneten és a közösségi oldalakon.

Íme néhány a mobiltelefonszámok online keresésének legjobb módjai közül:

Google telefonszám tudakozó

Ez akkor működik, ha már tudja a telefonszámot, de nem ismeri a tulajdonost. Mindössze annyit kell tennie, hogy megadja a telefonszámot a Google-ban, és ha a számot valaha is használták bárhol az interneten, megjelenik a személy profilja.

A közösségi média használata

Szinte mindenki, akinek mobiltelefonja van a közösségi oldalakon, könnyen megtalálhatja a számot online a Facebook, a LinkedIn vagy a Twitter segítségével. Ennek az az oka, hogy a közösségi média megkönnyítette számunkra, hogy információkat osszunk meg magunkról másokkal, és ez a telefonszámainkra is vonatkozik.

Felhasználónév-keresés

Egy személy felhasználóneve az egyik módja annak, hogy megtalálja a telefonszámát. Mivel a legtöbb ember felhasználóneveket használ a közösségi oldalakra, valamint más online fiókokra és oldalakra való bejelentkezéshez, csak be kell írnia a felhasználónevet, és ha bárhol megvan a telefonszámuk az interneten, megtalálja azt.

Alternatív keresőmotorok

A Google mellett más alternatív keresőmotorok is léteznek, például a Pipl, a Wink, a Zabasearch, a LinkedIn, amelyek arra szolgálnak, hogy az emberek megtalálják a személyes adatokat, például a megkeresni kívánt személy telefonszámait és címét. Valószínűleg megtalálja a szükséges mobiltelefonszámot ezen helyek egyikén, ha minden más módszer sikertelen.

Fizetés valakinek online

Vannak olyan oldalak, ahol fizethet mobiltelefonszámok megtalálásáért, ha semmi más nem működik. Az egyetlen probléma az, hogy a legtöbb ilyen webhely megbízhatatlan, és a folyamat során a pénzét elveszítheti.

A körzetszámok a földrajzi terület azonosítására szolgálnak, amikor egy számot hív. Most már egy egyszerű internetes kereséssel megtalálhatja a körzetszámokat az interneten. Az USA különböző régiókra oszlik, amelyek saját körzetszámmal rendelkeznek, a nagyobb államok pedig egynél több körzetszámmal rendelkeznek.

Ha telefonhívást kap, de nem tudja, ki hívja vagy honnan, egy egyszerű internetes keresés minden szükséges információt megad. Csak annyit kell tennie, hogy kivonja a körzetszámot az idegen számából, és felteszi a Google-ra.

A Google pontos eredményeket generál, amelyek megmutatják azt a földrajzi régiót, ahonnan a személy hív, és ugyanez vonatkozik a nemzetközi hívásokra is.

A dolgok ma jelentősen megváltoztak a technológia miatt, és mostanra egyszerű online kereséssel minden eddiginél jobban elérhetők az olyan dolgok, mint a telefonszámok. Mindaddig, amíg továbbra is megosztunk magunkkal kapcsolatos információkat online, beleértve a telefonszámokat, nagyon egyszerű lesz megtudni, ki hívta önt.

Tartalomjegyzék

Legfrissebb értékelések