Telefonszámtudakozó

free-reverse-phone-lookup-google

A Google használata ingyenes telefonszámkereséshez (2024)

Mindannyian ismerjük azt a forgatókönyvet, amikor olyan számról kapunk telefonhívást, amelyet nem ismerünk fel. Valószínű, hogy ez csak tévedés vagy csaló, de mi van, ha nem ez a helyzet? A hívó személy valóban bárki lehet – a főnöke, kollégája vagy olyan barátja, akinek a számát nem mentette el a Névjegyek között. Ebben a helyzetben egy egyszerű Google telefonkönyves telefonszámkeresés sokat segíthet, és sok információt felfedhet a hívó személyről.

Ahelyett, hogy azon gondolkodik, ki hívta önt, vagy hogy nem fogad egy potenciálisan fontos hívást, azonosíthatja a szám mögött álló személyt, és eldöntheti, hogy vissza kell-e hívnia vagy sem.

A hívó fél nevének, sőt címének megkeresése mindenképpen egyszerűbb és olcsóbb vezetékes számok esetén, de a mobiltelefonszámokkal kapcsolatos információk is nyomon követhetők, bár ez kicsit körülményesebb.

Szerencsére az internet manapság számos eszközt kínál a telefonszámok keresésének végrehajtásához. A kedvenc keresőmotor, a Google kétségtelenül a legjobb ingyenes forrás, amely az ön rendelkezésére áll, és valóban aranybánya a telefonszám tulajdonosának felderítéséhez. De először...

Ahogy a név is sugallja, a telefonszám tudakozó egy szám nyomon követésének és a tulajdonossal kapcsolatos információk megtalálásának módja, függetlenül attól, hogy a szám vezetékes vagy mobiltelefonhoz tartozik. Általában egy címet is kap annak a személynek a nevével együtt, akihez a szám tartozik.

A telefonszámkeresés legegyszerűbb és legjobb módja, ha egyszerűen beírja a számot a keresőbe. A legnépszerűbb kereső, a Google régen fejlett telefonkönyvvel rendelkezett – a Phonebook Operatorral, amelyben rengeteg telefonszám szerepelt. Miután azonban rengeteg panaszt és eltávolítási kérelmet kapott olyan emberektől, akik nem akartak szerepelni ilyen listákon, 2010 novemberében a Google úgy döntött, hogy leállítja.

Szerencsére továbbra is végezhet ingyenes telefonkeresést a Google-lal, de a folyamat egy kicsit nagyobb kihívást jelent. Manapság van néhány más ingyenes telefontudakozó is, például különböző webhelyek és szolgáltatások, de a közösségi média is.

Egy dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy nem szabad fizetni a telefontudakozó szolgáltatásért. Az összes szükséges információ már elérhető az interneten. Ennek ellenére olyan webhelyekre fog futni, amelyek díjat számítanak fel az ilyen jellegű információkért. Ne hagyja, hogy ez megtévessze, mivel ezeken a webhelyeken ugyanazokhoz az adatokhoz férhet hozzá, mint máshol az interneten.

Ne feledje, hogy ha ön nem találja a szám tulajdonosára vonatkozó információkat, akkor ők sem fogják, még akkor sem, ha fizet.

Az a tény, hogy az interneten több mint trillió oldalról gyűjt információkat, a Google telefonszámkeresést a legjobb eszközzé teszi a teljesen ingyenes telefonszákereséshez. Most, hogy ezt tudja, a kérdés továbbra is fennáll: Hogyan kereshet rá telefonszámokra ingyenesen a Google segítségével? Google?

A folyamatot meglehetősen egyszerűnek fogja találni, ha követi az alábbi néhány egyszerű lépést:

  • A Google keresőmezőjébe írja be a telefonszámot a körzetszámmal és a számokat kötőjellel elválasztva (például (123)555-6789)..
  • Nyomja meg az Enter billentyűt, vagy kattintson a Google Keresés gombra az eredmények megtekintéséhez. Ha elég szerencsés, és a tulajdonos használta a számot valahol az interneten, akkor a fórumokon vagy más webhelyeken nyomok lesznek, és könnyen megtalálhatja azt a személyt, akihez tartozik.
  • Ha nem találja amit keres, próbálja meg másképp írni a telefonszámot, például zárójel nélkül a körzetszámot vagy kötőjelek nélkül. Egyes webhelyek különböző módokon tárolják a számot, ezért ne hagyja ki ezt a lépést. Próbáljon ki különböző kombinációkat, különben értékes információkról maradhat le.

Képernyőkép a Chrome böngészőről, telefonszámmal a keresőmezőben

2. kép – Képernyőkép a Chrome webböngészőről a keresőmezőben névvel és irányítószámmal

Általában az első találatok, amelyek a keresési oldalon fognak megjelenni, a telefonkönyves webhelyek. A Phonebook Operator idejében minden más és sokkal egyszerűbb volt, de mivel a Google megváltoztatta a telefonszámok listájázásának módját, most ez a legjobb megoldás.

Mindenesetre az önt hívó szám tartozhat bármelyikhez:

  • Egy vállalkozás
  • Egy magánháztartás (vezetékes szám)
  • magánszemély (mobiltelefonszám)

Ha a szám egy tényleges vállalkozáshoz kapcsolódik, akkor szerencséje van, mivel valószínűleg az első néhány keresési eredmény között fog megjelenni. A cégeknek szükségük van erre, és azt akarják, hogy megtalálják őket, ezért a telefonszám tudakozó szinte mindig megadja legalább a vállalkozás nevét és címét.

Ha a telefonszám magánháztartáshoz tartozik, akkor megkapja a tulajdonos nevét, de a cím nem lesz csatolva. A vezetékes telefonszám tulajdonosának megkeresése meglehetősen egyszerű, feltéve, hogy a szám csatlakozik a PSTN-hez (nyilvános kapcsolt telefonhálózat). Ez azt jelenti, hogy a vezetékes telefonok szerepelnek a telefontársaságok telefonkönyvében, ellentétben a mobiltelefonszámokkal.

Ha valaki mobiltelefonról hívta önt, az információkat kissé bonyolultabb lesz megtalálni. Abban az esetben azonban, ha valaki elhelyezte a számát a közösségimédia-fiókjában, üzleti oldalán vagy bárhol máshol az interneten, az adatlap egy egyszerű Google-kereséssel megtalálható, függetlenül attól, hogy mennyi idő telt el a közzététel óta.

Mivel a mobiltelefonszámok központi adatbázisa már nem létezik, egy kicsit kutatni kell, és az alternatív keresőmotorok meglehetősen hasznos források egy bizonyos mobiltelefonszám mögötti személy megtalálásához. Ha eddig még nem hallotta volna, számtalan szűk keresőmotor létezik. Igen, általános keresőként a Google a legtöbb helyzetben hasznos, és a legtöbb szükséges információ megtalálható rajta. Viszont előfordulhat, hogy nem találja meg, amit keres a Google-on, és ilyenkor jól jönnek a szűkebb keresőmotorok.

A telefontudakozó kétségtelenül az egyik közülük. Ennek tekintetében az embereket megtalálására szolgála keresőmotrokat rendkívül hasznosnak fogja találni. Csak olyan információkat keresnek és szereznek be, amelyek emberekhez kapcsolódnak, és ez vonatkozik a mobiltelefonszámokra is.

Ezzel a módszerrel teljesen ingyenes telefonszámkeresést végezhet név szerint. A mobiltelefonszám kereséséhez ezekkel a keresőmotrokkal egyszerűen írja be a telefonszámot vagy a személy nevét (ha tudja). A keresés finomításához és még relevánsabb információk megtalálásához tegyen idézőjeleket a név köré. Egy másik okos és viszonylag sikeres módja a mobiltelefonszám megtalálásának a Google-keresővel a felhasználónév alapján történik. A legtöbb embernek ugyanaz a felhasználóneve több platformon, és ha a keresett személy megadta a telefonszámát a felhasználónévvel együtt, az megjelenik a Google lekérdezésében.

Olyan helyzetekben, amikor ismeri egy személy nevét, a Google segítségével ingyenesen kereshet telefonszámot vagy címet. Ezt úgy teheti meg, hogy beírja a személy nevét és vezetéknevét az irányítószámmal együtt a Google keresősávjába. Tegyük fel, hogy szüksége van Jane Doe telefonszámára. A keresősávba be kell írnia, hogy "jane doe 97203", majd nyomja meg az Enter billentyűt.

Elképzelhető, hogy ez a keresés kidob egy telefonszámot, címet és egy Google Map útvonaltervet a személy lakóhelyéhez. Ez csak akkor lehetséges, ha egy személy, akinek a számát keresi, nyilvánosan elérhetővé tette címét.

Képernyőkép a Chrome webböngészőről a keresőmezőben névvel és irányítószámmal

2. kép – Képernyőkép a Chrome webböngészőről a keresőmezőben névvel és irányítószámmal

Az a tény, hogy a Google-nak már nincs nyilvános telefonkönyve, nem jelenti azt, hogy többé nem kérheti adatainak a címjegyzékből való eltávolítását.

Keresse fel a Google jogi eltávolítási kérelmekről szóló oldalát, kattintson az oldal alján található jogi kérelem benyújtása lehetőségre, és kövesse az utasításokat az adatok eltávolításához.

Ha törli személyes adatait a Google címjegyzékéből, az nem jelenti azt, hogy törölte azokat az internetről is. Továbbra is előfordulhat, hogy címe más oldalakon látható.

A Google erős lehet, de vannak helyzetek, amikor számos más forrást kell megkérdeznie, hogy megtudja, ki áll az önt hívó szám mögött.

Látni fogja, hogy a közösségi média és számos ingyenes eszköz és webhely igen hasznos lehet ehhez.

Egészen a közelmúltig a Facebook is remek hely volt az ingyenes kereséshez. Ahol a Google nem tudott segíteni egy telefonszám tulajdonosának megtalálásában, ott a Facebook gyakran jól jött.free-reverse-phone-lookup-google.p29-linkfree-reverse-phone-lookup-google.p29-part2

Sajnos a Facebook a Cambridge Analytica adatbotránya után ezt a lehetőséget bezárta. Ennek ellenére érdemes tudni, hogyan működött ez a funkció akkoriban. Ha egy telefonszámot társítottak egy személy Facebook-profiljához, akkor a szám megadása után az első keresési eredmények között jelent meg. Meglepő módon még egy telefonszámon keresztül is nyomon lehetett követni valakit, még akkor is, ha nem volt Facebook ismerős, vagy a szám rejtve volt.

Az emberek telefonszám szerinti keresése alapértelmezés szerint be volt kapcsolva. Sokan azonban nem tudtak erről.

Természetesen ez a funkció nem volt hibátlan, és nem mindig működött, például olyan helyzetekben, amikor az emberek kikapcsolták, vagy amikor új számuk lett, amelyet soha nem frissítettek a Facebook-fiókjukon.

Ha minden más próbálkozás a telefonszám tulajdonosának meghatározására sikertelen, végső megoldásként használhat egy dedikált telefonszámkereső szolgáltatást. A jó hír az, hogy ezek általában ingyenesek, bár vannak olyanok is, amelyekért fizetni kell.

Fontos tudni, hogy ezek közül az eszközök és webhelyek közül többet kell használnia, hogy megbizonyosodjon az információk helyességéről. Előfordulhat, hogy a kapott adatok elavultak vagy hibásak. Több keresési szolgáltatás adatainak kombinálásával növeli annak esélyét, hogy a végső eredmény helyes lesz.

Néhány ingyenes telefonszám-visszakereső szolgáltatás valóban segíthet, ha a Google-on keresztül történő keresés nem vezet sehova.

1. WhitePages.com

Ez az ingyenes telefontudakozó webhely több mint két évtizede létezik, és telefonszámot társít a tulajdonos nevéhez és címéhez, ha az információ megtalálható a telefonkönyvben, ami a legtöbb telefonszám esetében nem így van.

További szabadon elérhető információ a szám regisztrációs helyének földrajzi elhelyezkedése és a hozzá tartozó telefontársaság. Ez az információ vezetékes és mobiltelefonszám esetén is elérhető, és meglehetősen jó képet ad arról, hogy ki a hívó.

Képernyőkép a Chrome webböngésző WhitePages keresőmezőjéről

3. ábra – Képernyőkép a Chrome webböngésző WhitePages keresőmezőjéről

Ennek ellenére van egy hátránya. Ha a szám nem feljegyzett vagy privát, nem talál információkat. Szerencsére, White Pages Az adatbázis több millió regisztrált számot tartalmaz, és sok információval szolgál minden telefonhívás forrásáról.

Egy kivételesen könnyen használható kezelőfelület lehetővé teszi, hogy a találatok eléréséhez egyszerűen beírja a telefonszámot a keresőmezőbe, majd rákattint az Enter vagy a nagyító gombra. Ne feledje, hogy ha a szám mobiltelefonhoz van kötve, akkor csak az irányítószámról és a földrajzi területről kap információt, de a további információkért prémium előfizetési díjat kell fizetnie.

2. AnyWho.com

Ez a weboldalnevet, címet és térképet kínál a telefonszám forrásáról, de ha további betekintést szeretne kapni, annak díja van.

Ismét nem talál semmit a nem feljegyzett számokról, de kereshet nemzetközi számokat, nem csak az Egyesült Államokban.

Képernyőkép a Chrome webböngésző WhitePages keresőmezőjéről

4. ábra – Képernyőkép a Chrome webböngésző AnyWho keresőmezőjéről

3. Truecaller

Teljesen ingyenes alkalmazáskéntTruecallerközvetlenül iOS vagy Android készülékéről használható. Ezt az alkalmazást több mint 250 millió felhasználó használja, világszerte telefontudakozó lefedettséget biztosít, és a telepítési folyamat meglehetősen egyszerű. Telepítés után a Truecaller egy nagyszerű funkcióval rendelkezik, amely azonosítja az ismeretlen telefonszámokat, és figyelmezteti az esetleges spamekre.

Van azonban egy hátránya. A Truecaller használatához először regisztrálnia kell, de ez teljesen ingyenes, és akár a Facebookon keresztül is megteheti, más bejelentkezési lehetőségekkel együtt. Fontos megjegyezni, hogy a regisztrációval bárki számára lehetővé teszi számának azonosítását, ami nem biztos, hogy tetszeni fog önnek, ha meg akarja védeni magánéletét.

Képernyőkép a Chrome webböngésző WhitePages keresőmezőjéről

5. ábra – Képernyőkép a Chrome webböngésző Truecaller keresőmezőjéről

4. Spy Dialer

A hihetetlen dologa Spy Dialerrel kapcsolatban az,az, hogy ez egy teljesen ingyenes lehetőség egy telefonszámkereséshez, amelynek nincs fizetős verziója. A kívánt szám másolásával/beillesztésével egy szempillantás alatt megkapja a hozzá tartozó teljes nevet. A háromjegyű körzetszám alapján megjelenítheti a címadatokat és egy térképet is, amely egy általános helyzetet tartalmaz.

Képernyőkép a Chrome webböngésző SpyDialer keresőmezőjéről

6. kép - Képernyőkép a Chrome webböngésző SpyDialer keresőmezőjéről

Ezen túlmenően a Spy Dialerrel végzett telefonkeresés információkat nyújt arról, hogy egy személynek mennyi ideje van telefonszolgáltatása, és megmutatja annak lehetőségét, hogy egy szám mobiltelefonhoz vay vezetékes telefonhoz tartozik-e. Bár lehet, hogy nem találja hasznosnak ezeket az információkat, soha nem tudhatja, mikor és milyen okból lesz szüksége rájuk.

Van egy kis esély arra, hogy valakinek a Spy Dialer-en lévő információi elavultak, ha az illető időközben elköltözött. A tulajdonos cég azt állítja, hogy a birtokában lévő információkat nyilvánosan elérhető adatokból és a felhasználók által megadott különböző címjegyzékekből gyűjtötték össze. A jó hír az, hogy ingyenesen eltávolíthatja adatait a Spy Dialer adatbázisából, ha nem szeretné, hogy mások hozzáférjenek.

5. Phone Lookup.com

Bár a számoknak csak kis százalékát képes megtalálni, és nem tudja azonosítani a nem listázott számokat,a Phone Lookuplehetővé teszi a hívó fél nevének, de a pontos címnek a megtalálását is.

Képernyőkép a Chrome webböngésző Lookup keresőmezőjéről

7. kép – Képernyőkép a Chrome webböngésző Lookup keresési mezőjéről

Az egyik dolog, amivel ez az eszköz rendelkezik, és a többi hasonló eszköz nem, az a kommentrendszer. Ez ugyanis lehetővé teszi, hogy megnézze, mások mit kommentáltak ehhez a számhoz. Ez egy értékes funkció, amely segít a csalók vagy olyan személyek felderítésében, akik már kapcsolatba léptek másokkal ugyanazzal a számmal.

6. Cia-App.com

Ha valaha is kapott hívást egy rejtett számról, tudja, milyen bosszantó tud lenni. Tényleg, mi elég jó ok arra, hogy valaki elrejtse a számát? Egyébként is,Cia-appvéget vet ennek, és segít felismerni a hívó valódi kilétét.

Képernyőkép a Chrome webböngésző Cia-App keresőmezőjéről

8. kép – Képernyőkép a Chrome webböngésző Cia-App keresőmezőjéről

Telepítheti Android vagy iPhone készülékére. Ugyanakkor lehetővé teszi a szám és a valódi hívóazonosító megtekintését, mielőtt válaszolna, és letilthatja, hogy a szám a jövőben ne tudja felhívni önt.

A legfontosabb, hogy lehetővé teszi bármilyen telefonszám megadását, és a teljes név, cím és a szám tulajdonosával kapcsolatos további információk megtalálását, ha ezek elérhetők.

7. Reverse Lookup

A Reverse Lookup alkalmazás néhány másodpercen belül kikeresi az adott telefonszámhoz társított neveket és helyeket.

Ez az alkalmazás telefonkönyvként működik, mivel lehetővé teszi számok mentését a Névjegyek közé, beállítja a telefont, hogy a fogadott hívásokat a hangpostára küldje, és még hívásokat is kezdeményezhet onnan.

Ahhoz azonban, hogy információt kapjon a hívóról, $2 dollárt kell költenie a Reverse Lookup PLUS opcióra. Használhat azonban egy ingyenes verziót a kézi bevitelhez, és a legtöbb esetben ez elég lesz.

Nem, nem az. Mindazonáltal az ebben a cikkben felvázolt számos módszer és technika segítségével drámaian megnő az esélye annak, hogy azonosítsa az önt hívó telefonszám tulajdonosát. A Google segítségével történő telefonszámkeresés azonban nem hibátlan. Mindenekelőtt a keresőmotor segítségével talált információk nem mindig pontosak. Ennél is fontosabb, hogy ha a telefonszám nem szerepel a listában, vagy ha ez egy ideiglenes szám, akkor a Google nem ad választ. Hiszen sokan szeretik adataikat titokban tartani, és csak azokkal osztják meg a számukat, akikben a legjobban megbíznak.

Tehát ez azt jelenti, hogy nem kellene telefonszámkeresést végeznie Google-lel, közösségi médiával vagy az ingyenes eszközökkel? Egyáltalán nem. Ez egy biztonságos, gyors, legális és ingyenes módszer, és a legtöbb esetben tökéletesen működik.

Tartalomjegyzék

Legfrissebb értékelések